У ГПУ відбулося представлення нового керівника Генеральної прокуратури

15:13, 30 августа 2019
29 серпня Зеленський підписав указ про призначення Рябошапки Генеральним прокурором.
У ГПУ відбулося представлення нового керівника Генеральної прокуратури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 30 серпня 2019 року, керівник Офісу Президента України Андрій Богдан представив нового керівника Генеральної прокуратури України Руслана Рябошапку, передає прес-центр ГПУ у Facebook.

Представляючи нового очільника відомства, він наголосив, що Руслан Рябошапка — дуже професійна людина, все життя займався законодавством у правоохоронній сфері, а також був експертом Ради Європи.

«Ми маємо надію, що тепер всі моменти, які об’єктивно не дозволяли ефективно працювати, ми можемо всі разом подолати — це і зміни до законодавства, і налаштування роботи всіх правоохоронних органів на допомогу один одному, а не на протидію», — зазначив Андрій Богдан.

Руслан Рябошапка, зі свого боку, подякував за висловлену довіру і назвав своїм завданням зробити прокуратуру органом, який координуватиме всі правоохоронні органи, ставитиме перед ними задачі у сфері боротьби зі злочинністю і контролюватиме виконання цих задач, причому жорстко.

«Якомога більше активів, грошей, які були вкрадені в цієї країни і в наших людей, повинні бути знайдені і повернуті країні. Власне, це і буде нашим основним пріоритетом на найближчі роки», — наголосив Генеральний прокурор.

Юрій Луценко подякував колегам за роботу і побажав новопризначеному Генеральному прокурору успіхів у його подальшій роботі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що прокурорів чекає тотальна переатестація. 29 серпня з’явилася інформація про зареєстрований за № 1032 законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури.

Також новий генеральний прокурор України Руслан Рябошапка пояснив, які положення містить законопроект «Про внесення змін до закону про прокуратуру». За його словами, зміни у законодавство дозволять «перезапустити» органи прокуратури, щоб туди прийшли нові люди.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України