НАЗК звернеться до НАБУ та правоохоронців через неправомірні дії чотирьох чиновників

14:15, 2 сентября 2019
У НАЗК виявили недостовірну інформацію в деклараціях посадовців на суму 65,9 мільйонів гривень.
НАЗК звернеться до НАБУ та правоохоронців через неправомірні дії чотирьох чиновників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомить Національне антикорупційне бюро України та Національну поліцію про недостовірні відомості у деклараціях чотирьох посадовців на загальну суму 65,9 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«НАЗК у деклараціях чотирьох суб’єктів декларування виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією, — декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Недостовірну інформацію у деклараціях подали: Бахмутський міський голова Олексій Рева, міський голова міста Конотоп Артем Семеніхін, заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Марченко та член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Володимир Бутенко», — зазначили у прес-службі.

Олексій Рева, за даними НАЗК, у декларації за 2016 рік «не зазначив відомості про фінансові зобов’язання, що виникли у члена його сім’ї (дружини) на користь ТОВ «ВКП «ДЕМИ» та ПП «ТПК» на загальну суму майже 63 млн гривень». «Обґрунтований висновок буде направлено до Національного антикорупційного бюро України», — додали в агентстві.

«Артем Семеніхін у декларації за 2016 рік не задекларував причіп та відомості про оренду (користування) ним житлового будинку, а також не зазначив відомості про наявність у нього корпоративних прав та заборгованості за фінансовими зобов’язаннями, які виникли внаслідок непогашення ним заборгованості по кредитному договору. Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації голови становить понад 1,7 млн гривень. Обґрунтований висновок буде направлено до Національної поліції», — зазначили у НАЗК.

Також в агентстві встановили, що Владислав Марченко у декларації за 2016 рік (виправленій) «не задекларував земельну ділянку та прогулянкове судно «Kolibri KM 450D», які належать йому на праві власності, а також недостовірно вказав відомості про легковий автомобіль та розмір отриманих ним та членом сім’ї (дружиною) доходів. Загалом встановлено декларування недостовірних відомостей на суму майже 800 тис. гривень».

«За результатами перевірки декларації Володимира Бутенка за 2016 рік було встановлено, що посадовець не задекларував земельну ділянку, яка належить на праві власності члену сім’ї (дружині). Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить понад 400 тис. гривень», — зауважили у НАЗК.

«Нацагентство ухвалило рішення про направлення обґрунтованих висновків щодо ознак кримінального правопорушення до Національного антикорупційного бюро України», — повідомили в агентстві.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» проводить онлайн-трансляцію наради, яку зібрав Володимир Зеленський у понеділок, 2 вересня.

Крім того, ми повідомляли, які зміни внесуть у законодавство про НАЗК.

Також відомо, що Вищий антикорупційний суд оголошує конкурс на посади держслужбовців.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду