Нові вимоги енергоефективності будівель: у Мінрегіонрозвитку зробили заяву

17:05, 5 сентября 2019
Нові вимоги до енергоефективності житла дозволять економити до 40% енергії.
Нові вимоги енергоефективності будівель: у Мінрегіонрозвитку зробили заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Проектування житлових будинків з класом енергоефективності не нижче «С» дозволить заощаджувати до 40% на енергії», — повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. Про це йдеться на сайті уряду.

За його словами, цю обов’язкову норму закріплено у нових ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення». Вони стають чинними 1 грудня 2019 року і стосуються нового будівництва та реконструкції.

«Увесь прогресивний світ рухається у напрямку енергозбереження, і ми повинні переймати цей позитивний досвід. 23 липня минулого року набули чинності зміни до Закону України «Про енергетичну ефективність будівель», у якому впроваджено європейські вимоги до енергоефективності та введено класи енергоефективності будівель від A до G. Відповідно ці принципи було враховано під час оновлення ДБН щодо житлових будинків. Ці якісні зміни дадуть можливість гріти помешкання людей, а не повітря», — зауважив заступник міністра.

Згідно з новими ДБН житлові будинки та вбудовані в них приміщення громадського призначення слід проектувати класом енергоефективності не нижче «С» з урахуванням вимог ДБН В.2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель».

Нові ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення» розроблені фахівцями ПАТ «КиївЗНДІЕП» на заміну застарілих ДБН 2005 року. Вони вступають в дію з 1 грудня цього року.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що, згідно з проектом ДБН, у житлових будинках заборонено розміщувати готелі та хостели

Крім того, ми писали, що Кабмін розробив спрощену процедуру дозволу на будівництво.

Також відомо, чи враховується площа підвального поверху для обчислення площі будинку.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді