Перше засідання Комітету з питань свободи слова: що обговорювали

17:11, 5 сентября 2019
На засіданні йшлося про стан та перспективи забезпеченням належних умов роботи акредитованих журналістів при Верховній Раді України.
Перше засідання Комітету з питань свободи слова: що обговорювали
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

4 вересня 2019 року відбулося перше організаційне засідання Комітету з питань свободи слова. Про це йдеться на сайті відомства.

Так, на засіданні йшлося  про стан та перспективи забезпеченням належних умов роботи акредитованих при Верховній Раді України журналістів і технічних працівників засобів масової інформації.

Зазначається, що парламентарі дійшли згоди щодо необхідності подальшого удосконалення нормативно-правових документів, на підставі яких здійснюється зазначена акредитація. Для всебічного обговорення шляхів вирішення цих питань та врахування інтересів усіх зацікавлених сторін вирішено запросити на одне з наступних засідань Комітету представників журналістської спільноти, керівництва Апарату Верховної Ради України та його прес-служби, а також відповідальних працівників Управління державної охорони України.

До того ж Комітет затвердив розклад своїх засідань на вересень поточного року.

Наразі йдеться про утворення в його складі двох підкомітетів — з питань права громадян на інформацію та з питань захисту прав та свобод журналістів і працівників ЗМІ, гарантій діяльності засобів масової інформації.

З огляду на те, що процес формування персонального складу Комітету ще не завершився, остаточний розгляд питань «Про утворення підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова» і «Про обрання голів та членів підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова» вирішено перенести на наступне засідання Комітету, яке відбудеться 11 вересня 2019 року.

Нагадаємо, «Судово-юридична-газета» повідомляла про те, що Кабмін перейменував чотири міністерства і створив два нових.

Крім того, ми писали, що три парламентські фракції поповнилися новими депутатами

Також Верховна Рада проголосувала за направлення до Конституційного Суду законопроекту Президента №1015 про право народу подавати законопроекти.

Додамо, що Рада проголосувала за зменшення числа депутатів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва