Рада ухвалила законопроект про врегулювання радіаційного захисту при медопроміненні

20:09, 10 сентября 2019
Законопроект №1084 розглянули за скороченою процедурою.
Рада ухвалила законопроект про врегулювання радіаційного захисту при медопроміненні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №1084 «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії», яким передбачається врегулювати питання радіаційного захисту при медичному опроміненні.

Законопроект розглянули за скороченою процедурою.

Доповідач, народний депутат Роксолана Підласа підкреслила, що основна  мета законопроекту — гармонізація законодавства України з європейськими вимогами та стандартами, які діють у сфері використання ядерної енергії, встановлення єдиних основних норм безпеки для захисту здоров’я осіб, які перебувають під професійним, медичним опроміненням, та населення проти небезпек, що виникають при іонізуючому випромінюванні.

Співдоповідачем виступив голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, який поінформував, що Комітет ухвалив рішення прийняти за основу та в цілому як закон даний законопроект з урахуванням правок.

Законопроектом передбачається врегулювання питань ядерної та радіаційної безпеки в частині зменшення ризиків тривалого опромінення продуктами радону, а також врегулювання питань радіаційного захисту при медопроміненні, вдосконалення держрегулювання діяльності з видобування і переробки уранових руд та запровадження ліцензування переробки уранових руд, враховуючи особливості технологічного циклу виробництва уранового концентрату.

Проект закону «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії» у першому читанні за основу підтримали 293 народних депутати. Законопроект буде готуватися до другого читання у строки, скорчені наполовину.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив вечірнє засідання. Наступне пленарне засідання розпочнеться в середу, 11 вересня, о 10:00.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Верховна Рада підтримала за основу євроінтеграційний законопроект.

Крім того, ми писали, що Верховна Рада ухвалила рішення щодо законопроекту про перезавантаження влади.

Також відомо, що фракція «Голосу» не схвалює поспіх при розгляді фундаментальних законопроектів.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді