Рішення про розпуск ЦВК: фракція партії «Голос» пішла на принцип

15:10, 13 сентября 2019
На думку Святослава Вакарчука, у ЦВК провели достатньо чесні вибори і Президента, і парламенту.
Рішення про розпуск ЦВК: фракція партії «Голос» пішла на принцип
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова політсили «Голос» Святослав Вакарчук наголосив, що для його фракції політична доцільність ніколи не стоятиме попереду правил, а змінювати потрібно правила, які заважають сьогодні нормально функціонувати.

Про це політик сказав у кулуарах парламенту, коментуючи непідтримання «Голосом» рішення парламенту щодо дострокового припинення повноважень складу ЦВК, пише Укрінформ.

«Для фракції партії «Голос» завжди принциповою буде розбудова Конституції, тому що для нашої фракції важливою є тяглість нашого успіху наперед, а не ситуація, коли кожна нова політична сила, яка бере владу, підлаштовує все під себе. І це голосування — одна з ознак, які зараз відбуваються останнім часом в країні: ми змінюємо людей, думаючи, що так буде зручніше змінювати державу. Змінювати треба правила, і починати треба з цього. Особливо змінювати ті правила, які заважають нам сьогодні нормально функціонувати», — зауважив Святослав Вакарчук.

Також він додав, що у ЦВК провели достатньо чесні вибори і Президента, і парламенту, зауваживши, що вони були «безумовно, з різними порушеннями».

«Для «Голосу» політична доцільність ніколи не буде стояти попереду правил. Ми можемо опинитися одні в меншості від всіх. Хай нас буде тільки 20, але ми завжди будемо стояти за ті принципи, з якими прийшли в парламент і через які такі люди, як я, пішли в політику. Для нас це принципово», — підкреслив Вакарчук.

На запитання, чи зверталися до «Голосу» представники «Слуги народу», щоб заручитися підтримкою в ухвалі рішення щодо ЦВК, Вакарчук відповів:

«Так, до нас зверталися неодноразово з різними пропозиціями різні політичні сили. Фракція «Голос» не продає політичних рішень. У нас немає, оскільки ми нова політична сила, своїх представників у ЦВК сьогодні, нам нема кого там захищати, я навіть не знаю по іменам цих людей, я більшість з них ніколи не бачив... Ми просто вважаємо, що принцип і закон повинен /іти/ попереду політичної доцільності».

Варто зазначити, що під час голосування щодо розпуску ЦВК лише фракції «Голос» і «Європейська солідарність» проголосували проти.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» проводила онлайн-трансляцію засідання Верховної Ради України

Крім того, ми писали, що «Слуга народу» планує сформувати склад ЦВК за новим принципом

Також відомо, що Зеленський приїжджав до Ради вмовляти депутатів щодо рішення про розпуск ЦВК

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України