ВАКС взяв під варту керівника Служби автодоріг Миколаївщини

11:21, 14 сентября 2019
Чиновника затримали на отриманні 300 тис. гривень і 90 тис. доларів хабара.
ВАКС взяв під варту керівника Служби автодоріг Миколаївщини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В п’ятницю, 13 вересня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував запобіжний захід до керівника Служби автодоріг у Миколаївській області, якого напередодні було затримано НАБУ. Відповідною ухвалою до підозрюваного обрано тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави в сумі 1, 927 млн. грн., передає прес-служба ВАКС.

За словами судді-спікера ВАКС Віри Михайленко, слідчий суддя визнав обґрунтованими докази прокурора про наявність обґрунтованої підозри щодо вчинення злочину передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі). Сторона обвинувачення надала протоколи слідчих дій, протоколи допитів осіб, в т.ч. особи, якій висувалася вимога надання неправомірної вигоди, а також інші докази, яких на даному етапі було достатньо для прийняття відповідного рішення. Разом з тим, слідчий суддя зменшив розмір застави порівняно з тим, який прокурор просив застосувати як альтернативний. На його думку, заявлена сума застави не була достатнім чином обґрунтована.

«Строк дії застосованого запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою - 60 днів. За умови внесення застави підозрюваного буде звільнено з-під варти, однак з вимогою виконувати покладені слідчим суддею обов’язки», - підсумувала суддя-спікер ВАКС.

У ВАКС нагадали, що раніше НАБУ затримало начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області на отриманні 300 тис. гривень і 90 тис. доларів хабара. За даними слідства, в серпні 2019 він зажадав і отримав 300 тис. гривень за сприяння в перерахуванні приватної компанії майже 4,6 млн гривень в якості оплати за виконаний ремонт дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що в Україні почав роботу Вищій антикорупційний суд

Також ми писали, у ВАКС оприлюднили статистику за перший трудовий тиждень.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області