Підслуховували телефонні розмови: ДБР взялося за справу «допитливих» копів

15:57, 16 сентября 2019
Правоохоронці незаконно скористалися своїм службовим становищем, аби отримати від операторів мобільного зв’язку інформацію про телефонні розмови громадян.
Підслуховували телефонні розмови: ДБР взялося за справу «допитливих» копів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань встановлює причетність кількох правоохоронців до продажу телефонних розмов та іншої інформації щодо певного кола осіб. Про це повідомила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook.

«На цей момент вже встановлено, що правоохоронці незаконно скористалися своїм службовим становищем, аби отримати від операторів мобільного зв’язку інформацію про телефонні розмови громадян. Ці дані вони продавали посередникам, а ті — перепродавали замовникам», — йдеться у повідомленні.

Так, своїми діями правоохоронці порушили таємницю телефонних розмов.

Зазначається, що слідчі ДБР спільно с працівниками СБУ провели низку санкціонованих обшуків, під час яких отримали докази протиправних дій правоохоронців. Зараз тривають слідчі дії, мета яких — отримати додаткові докази, які дадуть змогу належним чином обгрунтувати підозру всім учасникам протиправної схеми — і правоохоронцям, і їхнім «клієнтам».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що співробітник НАЗК копіював конфіденційну інформацію щодо суддів та чиновників.

Також ми повідомляли, що у кабінеті судді Малиновського райсуду Одеси детективи НАБУ вилучили детектори прослуховуючих засобів і камер спостереження, а також генератор шуму. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області