Недостовірна декларація голови Нацбанку: НАБУ порушило три провадження проти Якова Смолія

13:52, 19 сентября 2019
9 серпня НАЗК ухвалило рішення про результати проведення повних перевірок декларацій Якова Смолія за 2015, 2016 та 2017 роки.
Недостовірна декларація голови Нацбанку: НАБУ порушило три провадження проти Якова Смолія
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У НАБУ порушили три провадження за фактом декларування головою Національного банку Яковом Смолієм недостовірної інформації.

Про це повідомив керівник відділу інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ НАЗК Олександр Свириденко, пише Укрінформ.

«Нам повідомили, що за обґрунтованими висновками НАЗК порушено три провадження. Детективи НАБУ отримали доступ до декларацій голови Національного банку Якова Смолія і наразі працюють згідно із своїми повноваженнями», — зауважив він.

У повідомленні також йдеться, що 9 серпня НАЗК ухвалило рішення про результати проведення повних перевірок декларацій Якова Смолія за 2015, 2016 та 2017 роки.

«Також було ухвалено рішення про направлення трьох обгрунтованих висновків, складених за результатами перевірки декларації до НАБУ. У п’ятиденний термін, відповідно до законодавства, орган, до якого направляються висновки НАЗК, повідомляє агентство про порушення відповідних проваджень», — наголосив Свириденко.

Він також зазначив, що повноваження НАЗК завершується із направленням обґрунтованого висновку до органу за підслідністю. Олександр Свириденко уточнив, що чинним законодавством не передбачена участь представників агентства у судових процесах.

НАЗК виявило неправдиву інформацію у деклараціях голови Нацбанку України.

Яков Смолій подав недостовірні відомості щодо вартості на дату набуття у власність частки трьох нежилих приміщень, доходу, нарахованого йому та дружині у вигляді відсотків, не зазначив відомості стосовно наявності у дружини корпоративних прав.

Більш того, Смолій не зазначив інформацію про низку земельних ділянок, якими він володіє на праві власності, а також кошти, розміщені ним та дружиною на банківських рахунках.

Як повідомляє НАЗК, загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки становить понад 8,5 млн грн, 6,6 млн грн та понад 3,2 млн грн відповідно.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАБУ відкрило справу проти мера Дніпра Бориса Філатова

Крім того, ми писали, що НАЗК взялося за суддю та голову Держрезерву, які задекларували недостовірну інформацію

Також відомо, що діяльність НАЗК оскаржують в суді.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області