ОАСК розглядає справу щодо державних унітарних підприємств

12:01, 23 сентября 2019
Суд перейшов до розгляду справи по суті.
ОАСК розглядає справу щодо державних унітарних підприємств
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 20 вересня, Окружний адміністративний суд міста Києва закрив підготовче провадження у справі за позовом профспілки авіапрацівників Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до Кабінету міністрів України та призначив розгляд справи по суті на 16 жовтня 2019 року. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Нагадаємо, позивач просить суд скасувати постанову уряду, якою було зобов’язано підприємства, обсяг чистого прибутку яких становить понад 50 млн грн, перераховувати до державного бюджету 90% чистого прибутку (доходу). Мова йде про Постанову КМУ №363 від 24 квітня 2019 року, якою було внесено зміни до Порядку відрахування до держбюджету частини чистого прибутку державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.

На думку профспілки, оскаржувана постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, прийнята урядом з перевищенням повноважень та з порушенням передбаченої законодавством процедури», — йдеться у повідомлення ОАСК.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК призначив підготовче засідання у справі щодо оскарження нової редакції правопису.

Крім того, Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі про скасування обмежень для внутрішньо переміщених осіб щодо отримання пенсій та інших виплат виключно через Ощадбанк.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси