Зеленський провів зустріч з головами фракцій Верховної Ради

11:20, 2 октября 2019
Про це розповіла представник уряду в парламенті.
Зеленський провів зустріч з головами фракцій Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головами фракцій Верховної Ради. Про це повідомила представник Кабінету міністрів України в парламенті Ірина Верещук, передає «РБК-Україна».

«Перед тим, як прийти до нас на фракцію, з керівниками фракцій зустрічався Президент Зеленський. Все роз'яснив. Не було особливих питань. Усе всім зрозуміло.

Жодних домовленостей немає. Президент поінформував фракцію, що саме було підписано у Мінську. Як саме українська сторона погоджується на переговорний процес, як будуть забезпечуватись національні інтереси у нормандському форматі», — заявила Верещук.

Разом з тим, партія «Голос» 1 жовтня вимагала проведення закритого засідання парламенту, на якому Зеленський повинен пояснити: який документ підписано в Мінську і на які поступки готовий піти Президент.

Голова партії «Голос» Святослав Вакарчук зазначив, що українців турбує питання кордону на Донбасі.

«Головне питання, яке хвилює всіх: що буде з нашим кордоном на Донбасі? Зараз час для чіткої та консолідованої позиції, яка буде однозначною: український кордон має перебувати під українським контролем по всій території суверенної України. А тоді ми будемо проводити вибори, ніяк інакше», — повідомив він.

У свою чергу, п’ятий Президент України та голова політичної партії «Європейська солідарність Петро Порошенко заявив, що позиція Росії полягає у тому, щоб зробити з окупованого Донбасу аналог Придністров’я, щоб він був якорем для блокування євроінтеграційних і євроантлантичних прагнень України.

«Ми відкинули будь-які спроби Путіна і Лаврова використати цю позицію ще 2016 року і створили дорожню карту імплементації Мінських угод, де чітко визначена послідовність дій з імплементації Мінська.

Спочатку — виведення російських окупаційних військ і роззброєння незаконних збройних формувань, перекриття неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, виведення важкої техніки й артилерії, відновлення роботи українських ЗМІ, українських політичних партій для повноцінної участі кандидатів у виборчому процесі, і лише після цього — перехід до політичного процесу. Значною складовою є участь миротворців з мандатом Ради безпеки ООН як гаранта виконання тих домовленостей, які будуть досягнуті у Нормандському форматі.

На сьогодні абсолютно принциповим є також і участь миротворців, і прийняття комплексного узгодження дорожньої карти. Звертаю вашу увагу: владі нічого не запропонували, окрім факту зустрічі. І за цю зустріч Україна має ризик заплатити капітуляцією. Друга тривожна тенденція — руйнація світової коаліції на підтримку України. 5 років весь світ підтримував українську позицію. Недавні події показали, що коаліція набагато чіткіше чує голос Росії. І нам це треба виправляти», — заявив Порошенко.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 2 жовтня Верховна Рада України проводить пленарне засідання. На порядку денному — розгляд важливих законопроектів.

Додамо, раніше Зеленський підтвердив підписання формули Штайнмайера.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України