Міністерство юстиції займеться аудитом державних реєстрів

12:55, 2 октября 2019
Відомство також хоче забезпечити інтероперабельність і високий рівень безпеки даних.
Міністерство юстиції займеться аудитом державних реєстрів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший заступник міністра юстиції України Євгеній Горовець заявив, що ціль №1 для відомства — «захист людей від шахрайства щодо майна та від введення в оману щодо юридично важливої інформації», передає офіційний сайт міністерства.

«Створюючи численні реєстри, бази даних, процедури та правила, держава фактично працює для того, щоб люди не обманювали один одного або, якщо обман все ж таки відбувся, щоб чесна людина зазнала мінімальних втрат.

Наприклад, нотаріус у своїй основі фактично є свідком та гарантом правди, що відбулася у визначений час та місці за участі конкретної людини. Чесність, яка працює всюди і завжди, викликає довіру. Ну а від довіри між людьми — лише крок до взаємовигідної співпраці, що породжує розвинуту економіку та загальний добробут. Україна повинна створити ефективну інфраструктуру забезпечення взаємної довіри, яка зробить шахрайство невигідним.

Для досягнення цієї цілі буде проведено аудит державних реєстрів та забезпечено інтероперабельність і високий рівень безпеки даних. Ми також впровадимо надійну систему державної реєстрації, яка гарантуватиме непорушність прав на нерухомість та бізнес. Забезпечимо українців доступними нотаріальними послугами, у тому числі за допомогою електронної системи нотаріату, та запровадимо можливість проведення окремих реєстраційних дій без втручання людини, що передбачатиме нульові корупційні ризики та миттєвий сервіс», — заявив Горовець.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію підкомітету Комітету з питань правової політики. На ньому обговорювали законопроект Президента Зеленського №1008 про судову реформу.

Крім того, реєстраторів зобов’яжуть здійснювати перевірки у Реєстрі МВС та Реєстрі судових рішень.

Додамо, парламентський комітет розгляне законопроект щодо діяльності органів суддівського врядування.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва