ФОПи, земля, столиця і референдум: нардеп окреслив топ-теми Верховної Ради

12:48, 4 октября 2019
Віталій Безгін розповів про чотири найпопулярніші теми, які ширяться кулуарами Верховної Ради.
ФОПи, земля, столиця і референдум: нардеп окреслив топ-теми Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат від президентської партії «Слуга народу» Віталій Безгін окреслив чотири найбільш популярні теми, які ширяться кулуарами Верховної Ради. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

  1. «Референдум: Деякі політичні суб'єкти почали піаритись на даній темі і щось там вимагати. Тільки проблема в тому, що нема наразі в Україні діючого закону ані про референдум, ані про місцевий референдум. А зареєстрований на тижні законопроект Юлії Володимирівни є нічим іншим, як проектом популізму, що суперечить і Конституції, і здоровому глузду. В свою чергу наша команда разом з експертами вже працює над відповідним законопроектом.
  2. ФОПи: Не можна оминути тезу мого колеги Данила Гетманцева про те, що сфера послуг має бути виведена зі спрощеної системи. Тут варто відзначити, що сама теза вирвана з контексту, а автор вже надав спростування. Але, в будь-якому випадку, якщо подібна ініціатива колись з'явиться у ВРУ, я буду публічно виступати категорично проти неї, бо це вб'є креативну індустрію, що є одним з локомотивів сучасної економіки!
  3. Земля: Без жодних сумнівів я є прихильником впровадження ринку землі, а всі маніпуляції про «розпродамо» землю іноземцям не мають під собою жодного підгрунтя. Досить не складно самим в цьому переконатися, ознайомившись з проектом МЕРТ.
  4. Закон про столицю: Ухвалений в першому читанні законопроект №2143-3 далеко не досконалий, але це початок системного перезавантаження Києва. В ньому закладені правильні речі, але при цьому є чимало юридичних та стратегічних прогалин. Тут нема жодної трагедії, повна процедура між 1 та 2 читанням дозволить вичистити проект та зробити з нього якісний продукт, чим і займемося», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» веде текстову трансляцію засідання Верховної Ради України

Також ми повідомляли, коли налагодять електронний документообіг між Кабміном і Радою.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва