СБУ викрила чернігівського митника на мільйонних оборудках: подробиці

16:30, 7 октября 2019
Чиновник входив в організовану групу, яка налагодила незаконне ввезення імпортної сільгосппродукції без сплати обов'язкових митних платежів.
СБУ викрила чернігівського митника на мільйонних оборудках: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Силовики затримали керівника митного поста на Чернігівщині, якого підозрюють в угоді, через яку бюджет України щомісяця втрачав понад мільйон гривень. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що посадовець входив в організовану групу, яка налагодила незаконне ввезення імпортної сільгосппродукції без сплати обов'язкових митних платежів.

«Оперативники спецслужби встановили, що до протиправної діяльності були залучені понад п’ятнадцять комерсантів. За попередніми оцінками, через оборудку державний бюджет щомісяця недоотримував понад мільйон гривень», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали посадовця митниці поблизу місця роботи під час отримання майже 20 тисяч гривень від брокера однієї з митно-брокерських структур за сприяння у ввезенні нової партії нелегальної продукції.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів провадження правоохоронці вилучили 10 тис. доларів, а також документацію, комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

«У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України», — додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчий Нацполіції в Івано-Франківській області вимагав хабар в сумі 400 євро.

Також нам стало відомо, що посадовець в обмін на 10 тис. дол. США неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України.  

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Додамо, що силовики СБУ викрили схему привласнення державних коштів під час проведення ремонту автомобільних доріг на території Київської області. Привласнені через оборудку гроші зловмисники переводили в готівку та легалізували через проведення безтоварних операцій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва