Конкурс до місцевих прокуратур: 264 кандидати отримали посади

13:14, 7 октября 2019
Кандидати успішно завершили спеціальну підготовку.
Конкурс до місцевих прокуратур: 264 кандидати отримали посади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В рамках добору на вакантні посади 264 випускники Національної академії прокуратури України після шестимісячної спеціальної підготовки отримали посади прокурорів місцевих прокуратур. Ще 3 кандидати відмовились від подання заяв про призначення і 1 не подав таку заяву. Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

«Вибір кандидатом посади здійснювався у порядку черговості, відповідно до місця, зайнятого кандидатом у рейтингу за результатами кваліфікаційного іспиту, із забезпеченням максимальної відкритості процедури відбору. Перебіг процесу вибору посад та подання заяв транслювався в режимі реального часу на YouTube-каналі та за повідним посиланням на Google-форму», — йдеться у повідомленні.

У ГПУ також нагадали, що 30 вересня 2019 року Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ, яким затвердив порядок призначення в місцеві прокуратури осіб, які на день набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» проходили спеціальну підготовку у Національній академії прокуратури України. Водночас зазначені особи будуть переводитися на посади прокурорів в Офіс генерального прокурора, обласних чи окружних прокуратур лише після успішного проходження ними атестації, передбаченої згаданим Законом.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, як проходитиме атестація прокурорів.

Також ми повідомляли, що затверджено порядок подання прокурорами заяв для проходження атестації.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва