Справа екс-директора Центргазу: у ВАКС відбулося підготовче судове засідання

17:55, 17 октября 2019
Колишній посадовець обвинувачується у розтраті 8,6 млн гривень.
Справа екс-директора Центргазу: у ВАКС відбулося підготовче судове засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 16 жовтня, у Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче судове засідання у справі про обвинувачення колишнього директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» у розтраті 8,6 млн гривень коштів вказаного підприємства. Про це повідомляє прес-служба САП.

«Так, за результатами підготовчого судового засідання судом прийнято рішення про призначення обвинувального акту для розгляду по суті.

Окрім того колегією суддів ВАКС задоволено клопотання сторони обвинувачення щодо запобіжного заходу та покладено на обвинуваченого обов'язки, передбачені ст. 194 КПК України.

При цьому суд залишив без задоволення скарги сторони захисту на постанову про визначення підслідності та залучення спеціаліста, а також скаргу третьої особи про скасування арешту на майно.

Наступне засідання відбудеться о 10:00 год. 25 жовтня 2019 року»,  йдеться у повідомленні.

У САП нагадали: розслідуванням встановлено, що у 2017 році директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» перед своїм звільненням із займаної посади умисно уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Директор держпідприємства забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Колишньому очільнику підприємства детективами НАБУ за погодження прокурорів #САП було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

Також зазначається, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що ВАКС взяв під варту керівника Служби автодоріг Миколаївщини.

Крім того, ВАКС скасував арешт з грошових коштів ТОВ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде