Суд притягнув до адмінвідповідальності матір, що нехтувала батьківськими обов’язками

12:40, 19 ноября 2019
На Чернігівщині жінку, що безвідповідально ставилася до власних дітей та нехтувала законом, притягнули до адмінвідповідальності.
Суд притягнув до адмінвідповідальності матір, що нехтувала батьківськими обов’язками
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У листопаді 2019 року до Менського районного суду надійшли матеріали про притягнення гр. Д. до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

У ході розгляду справи, що також підтверджується доданими до справи письмовими доказами, судом встановлено наявність в діях гр. Д. складу інкримінованого їй адміністративного правопорушення, а саме — неналежного виконання батьківських обов’язків, оскільки остання зловживала спиртними напоями, не цікавилась життям і навчанням її неповнолітнього сина, в результаті чого він, учень 9 класу, без поважних на те причин 11 днів пропустив заняття в школі.

За такі дії на особу, враховуючи, що остання вперше притягується до адмінвідповідальності, не працює, не з’явилась в судове засідання та не надала суду доказів своєї невинуватості, постановою суду від 18.11.2019  накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

Постанова суду ще не набрала законної сили.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, про застосування Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей: правові позиції ЄСПЛ

Також ми повідомляли, що «Судово-юридична газета» публікувала рішення Європейського суду з прав людини щодо визнання батьківства.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді