В Україні введуть штрафи за обмеження доступу громадян до водойм: Зеленський підписав закон

15:25, 19 ноября 2019
Обмеження будь-яким способом безперешкодного доступу громадян до узбережжя тягне за собою накладення штрафу.
В Україні введуть штрафи за обмеження доступу громадян до водойм: Зеленський підписав закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №0869, який забороняє обмежувати доступ людей до узбережжя морів, річок та інших водойм. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Документом передбачається внесення змін до Водного кодексу України, Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації».

Якщо людина або організація не пускають на узбережжя або беруть гроші за доступ до узбережжя — це підстава для суду припинити право користування земельною ділянкою на узбережжі.

Документ дозволяє обмежувати доступ громадян до водойм, якщо йдеться про землі охоронних зон, зони санітарної охорони, санітарно-захисні зони та зони особливого режиму використання земель, а також ділянки, на яких розташовані гідротехнічні споруди; об’єкти підвищеної небезпеки; об’єкти природно-заповідного фонду та культурної спадщини; пансіонати, санаторії та інші лікувально-оздоровчі заклади; дитячі табори із документами на діяльність.

Закон набуде чинності наступного дня після офіційного опублікування і буде введений в дію через три місяці. Протягом цього часу треба демонтувати конструкції, які перешкоджають доступу громадян до узбережжя морів, річок, водойм та островів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що обмеження будь-яким способом безперешкодного або безоплатного доступу громадян до узбережжя, крім випадків, передбачених законом, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 400 до 6 800 гривень) і на посадових осіб — від 400 до 700 таких мінімумів (від 6 800 до 11 900 гривень).

Крім того, п'ятий рік поспіль природоохоронні громадські організації стурбовані тим, що відбувається з головною річкою країни. Киян попередили про критичний стан Дніпра.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду