Отримав $2 000 хабара: обрано запобіжний захід судді Зарічного райсуду

19:55, 19 ноября 2019
До ВРП скеровано клопотання про відсторонення вказаного судді від здійснення правосуддя.
Отримав $2 000 хабара: обрано запобіжний захід судді Зарічного райсуду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий Антикорупційний суд за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детектива Національного антикорупційного бюро обрав запобіжний захід судді Зарічного районного суду міста Суми, підозрюваного в отриманні $2 000 хабара. Про це 19 листопада повідомляє прес-центр САП у Facebook.

Суд застосував до судді запобіжний захід у вигляді застави розміром 153,6 тисячі гривень. Крім того, на суддю покладено ряд процесуальних обов’язків.

Також  прокурором САП до Вищої ради правосуддя скеровано клопотання про відсторонення вказаного судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, суддю було викрито детективами #НАБУ 7 листопада 2019 року одразу після отримання ним неправомірної вигоди у сумі 2 тис. доларів США.

Встановлено, що суддя висловив прохання надати неправомірну вигоду громадянину за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Дії служителя Феміди кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України.

Важливо: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР затримало прокурора на Запоріжжі, який отримав хабар через посередника.

Крім того, до суду скеровано обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого відділу Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області та його спільника — цивільної особи, обвинувачених у заволодінні $5 000 через шахрайські дії.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду