У Києві відбудеться експертне обговорення щодо перехідного правосуддя

20:27, 22 ноября 2019
Обговорюватимуть запровадження засад перехідного правосуддя як передумови підготовки до постконфліктного періоду, деокупації територій та реінтеграції населення.
У Києві відбудеться експертне обговорення щодо перехідного правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 листопада об 11.00 за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 18/2, кім. 12 відбудеться експертне обговорення на тему: «Запровадження засад перехідного правосуддя як передумови підготовки до постконфліктного періоду, деокупації територій та реінтеграції населення». Обговорення триватиме до 14.00. Про це повідомляє helsinki.org.ua.

Обговорення відбуватиметься з метою вироблення пропозицій щодо національної моделі перехідного правосуддя як гарантії досягнення стійкого миру та дотримання прав людини на окупованих територіях після їх звільнення; обговорення підходів до побудови діалогу з людьми, які постраждали внаслідок збройного конфлікту та іншим населенням України.

Серед спікерів:

    Дмитро Лубінець, Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин;

    Олександр Павліченко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини

    Дар’я Свиридова, Перший заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим;

    Віталій Набухотний, Регіональний центр прав людини;

    Крістіна Нечаєва, Норвезька рада у справах біженців (NRC);

    Валерія Лутковська, Український Інститут з прав людини

Модератор заходу – Олена Семьоркіна, експерт з питань нормотворення Української Гельсінської спілки з прав людини.

До участі в обговоренні запрошуються народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних правозахисних та громадських організацій.

Захід проводиться за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Діяльність УГСПЛ зі створення національної моделі перехідного правосуддя впроваджується в рамках цієї програми.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя внесла зміни до Положення про Комісію з питань вищого корпусу держслужби в системі правосуддя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва