У Мінрегіоні розповіли про забезпечення українців доступним житлом

18:20, 6 декабря 2019
В Україні недостатньо житлових програм для забезпечення всіх, хто цього потребує.
У Мінрегіоні розповіли про забезпечення українців доступним житлом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мінрегіон розробляє Концепцію державної житлової політики, яка зможе вирішити проблеми забезпечення житлом людей, які цього потребують. Про це повідомила міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак, передає прес-центр Кабміну.

Повідомляється, в Україні недостатньо діючих державних житлових програм. Найбільші з них — «Доступне житло» та нова програма пільгового довгострокового кредитування для ВПО і учасників АТО, яка допоможе отримати житло 219 родинам.

«Але насправді такі програми — це певне хаотичне рішення системної проблеми: відсутності життєздатних інструментів фінансування будівництва житла або інструментів забезпечення людей житлом, які потребують поліпшення житлових умов», — наголосила Бабак.

Тому Мінрегіон взяло на себе зобов’язання розробити концепцію державної житлової політики до кінця 2020 року, в якій будуть визначені пріоритети діяльності у цьому напрямку.

Важливим питанням Бабак виділила вирішення проблеми забезпечення житлом мешканців гуртожитків. Вона нагадала, що уряд схвалив таку програму, однак очікується підтримка з боку Верховної Ради.  

«У держбюджеті на наступний рік на виконання програми передбачено 160,9 млн грн. Ми вважаємо, що завдяки цим коштам мешканці 144 гуртожитків після передачі цих площ у власність територіальних громад зможуть приватизувати своє житло», — сказала міністр.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про рекомендації київських забудовників, у яке житло українцям варто вкладати гроші

Також ми писали про причини скоречення продажів квартир у столиці

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки