У справі щодо оскарження етапу конкурсу на посаду Держсекретаря Мінекономіки є нові деталі

18:35, 11 декабря 2019
ОАСК відкрив провадження у справі.
У справі щодо оскарження етапу конкурсу на посаду Держсекретаря Мінекономіки є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом до Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Позивач просить суд визнати протиправними дії Комісії щодо проведення другого ситуаційного завдання в усній формі для перевірки професійних знань кандидатів на зайняття посади держсекретаря Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Позивач також оскаржує результати вищезгаданого етапу конкурсу та рішення Комісії в частині щодо не допуску до співбесіди жодного з кандидатів на посаду державного секретаря Мінекономіки. Серед інших вимог позову — зобов’язати Комісію повторно провести етап розв’язання ситуаційних завдань в усній формі серед допущених кандидатів на вищезгадану посаду та завершити конкурс.

Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Судом також було розглянуто заяву про забезпечення позову, в якій заявник просив суд зупинити рішення Комісії в частині щодо не допуску до співбесіди жодного з кандидатів на посаду держсекретаря Мінекономіки та заборонити Комісії проводити повторний конкурс на зайняття цієї посади. Суд відмовив заявнику у вжитті заходів забезпечення позову, так як останнім не було наведено достатніх доказів того, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду, ефективний захист або поновлення порушених прав позивача», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя ОАСК розповів про судову практику оскарження податкових перевірок і рішень.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде