Роман Труба вимагає збільшення зарплати співробітникам Держбюро розслідувань

13:10, 12 декабря 2019
Директор ДБР звернувся до Президента, парламенту і Кабміну з проханням вжити всіх необхідних заходів для збереження незалежності ДБР.
Роман Труба вимагає збільшення зарплати співробітникам Держбюро розслідувань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба звернувся до влади з проханням врегулювати розмір заробітної плати співробітників ДБР. Про це він повідомив на своєму Telegram-каналі.

Відомо, що 6 грудня парламент ухвалив закон, який залишає високі зарплати для працівників НАБУ, САП, НАЗК, Вищого антикорупційного суду, а зарплати працівників ДБР прирівнює до зарплат усіх держслужбовців.

«Простіше кажучи, наші слідчі, які, наприклад, розслідують державну зраду, замість 36 тисяч гривень можуть отримувати 6,5», — зазначив Труба.

Очільник ДБР також заявив про два шляхи вирішення проблеми:

«1) Вето Президента на законопроект 2260 та повернення його в Парламент з пропозицією доповнити перелік органів, для яких визначається окремий порядок оплати праці, Державним бюро розслідувань;

2) Окремий законопроект, що дозволить врегулювати належним чином оплату праці в ДБР — однак, чи встигне він пройти всі процедурні “кола” в Раді і набрати чинності до кінця року — велике питання», — розповів Труба.

Очільник ДБР також зазначив, що «якщо питання «зависне», з великою ймовірністю кращі слідчі та інші працівники просто підуть з ДБР».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що депутати Верховної Ради прийняли проект закону №2116 про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо удосконалення діяльності ДБР. Відповідне рішення підтримали 250 народних обранців.

Додамо, правоохоронний комітет парламенту підтримав пропозицію про повне перезавантаження керівництва Державного бюро розслідувань.

До того ж стало відомо, коли Романа Трубу звільнять з ДБР.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва