Банда на чолі з депутатом Київської облради «вибивала» гроші з бізнесменів: подробиці

20:30, 17 декабря 2019
Зловмисники змусили двох власників будівельної фірми підписати зобов’язання на 860 тисяч доларів неіснуючого боргу.
Банда на чолі з депутатом Київської облради «вибивала» гроші з бізнесменів: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники СБУ викрили злочинну банду на чолі з депутатом Київської облради, яка вимагала кошти у бізнесменів. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що складу угруповання входили переважно судимі за аналогічні злочини місцеві мешканці.

Так, зловмисники змусили двох власників будівельної фірми підписати зобов'язання на 860 тисяч доларів неіснуючого боргу. Крім того, кримінальники вимагали у потерпілих передати їм автомобіль преміум-класу та приватний будинок разом із земельною ділянкою у Дарницькому районі столиці вартістю 130 тисяч доларів.

Аби жертви стали більш зговірливими, зловмисники організували їхнє викрадення, а також погрожували розправами над сім'ями комерсантів.

Після оголошення у розшук за місцями проживання правоохоронці затримали трьох фігурантів справи, ще трьох виявили у місцях переховування в Київській області.

Під час 15 обшуків, проведених у домівках представників так званого силового блоку банди, було виявлено засоби ураження, холодну та вогнепальну зброю, за допомогою якої зловмисники залякували жертв.

Наразі шістьом активним учасникам групи (включно із депутатом) здійснено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників злочину, зокрема замовників.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що поліцейські Хмельницької області затримали групу осіб, підозрюваних у розбійному нападі. Розбій група вчинила ще у 2015 році, але тривалий час він залишався нерозкритим.

Також ми повідомляли про небезпечну банду шахраїв на Київщині. Зловмисники працюють під виглядом працівників поліції і вимагають грошей. На жертву психологічно тиснуть і вимагають переказати кошти на банківський рахунок чи передати готівкою кур'єру для «залагодження» справи і визволення рідної людини.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України