Атестація прокурорів ГПУ: Рябошапка підбив підсумки третього етапу

10:32, 20 декабря 2019
Успішно пройшли три етапи 610 прокурорів.
Атестація прокурорів ГПУ: Рябошапка підбив підсумки третього етапу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 19 грудня, закінчився третій завершальний етап атестації прокурорів Генеральної прокуратури України. Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

За результатами написання практичного завдання та проходження співбесіди за рішенням кадрових комісій 610 прокурорів успішно пройшли третій етап атестації, 154 — не пройшли цей етап, а 5 прокурорів не з’явились на атестацію. До цього етапу було допущено 769 прокурорів ГПУ, які вдало пройшли два попередні етапи атестації.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка зазначив: «Співбесіди та перевірка на доброчесність, мабуть, найважливіший етап атестації — оскільки суспільству потрібні чесні та професійні прокурори, які живуть по статках та працюють по закону для захисту прав людей і бізнесу. Вважаю, що за допомогою експертів, делегованих міжнародними організаціями, кадрові комісії зробили колосальну роботу і обрали достойних прокурорів. Однак ми будемо далі уважно відслідковувати всі сигнали щодо доброчесності цих прокурорів і за потреби приймати законні рішення. Нульова толерантність до корупції в Офісі генерального прокурора».

1083 прокурори Генеральної прокуратури України до 15 жовтня цього року подали заяви про намір пройти атестацію і з них успішно пройшли три етапи 610 прокурорів, тобто 56%.

У ГПУ нагадали, що реформа прокуратури в Україні розпочалася з атестації прокурорів Генеральної прокуратури і включає в себе не лише перевірку прокурорів, але й створення Офісу Генерального прокурора з оптимальною структурою, набір нових прокурорів, постійне навчання в тренінговому центрі, нові політики та правила, які повинні зробити роботу прокурора більш ефективною. Атестація працівників регіональних та місцевих прокуратур розпочнеться у 2020 році.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше писала, що генеральний прокурор розповів про реформу прокуратури й атестацію прокурорів

Крім того, у Генеральній прокуратурі готуються до конкурсів на керівні посади.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва