В Україні полегшать контакт роботодавців і людей з інвалідністю

14:47, 2 января 2020
Уряд створить спеціальну платформу.
В Україні полегшать контакт роботодавців і людей з інвалідністю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що найближчим часом в Україні з’явиться платформа для полегшення контакту роботодавців і людей з інвалідністю, передає офіційний сайт Кабміну.

«Створення робочих місць для людей з інвалідністю — це швидке реагування Уряду на проблематику. Людина з інвалідністю має отримати якісну і професійну підготовку для підвищення її конкурентоспроможності, яка буде здійснюватися через запровадження ваучерів на освіту, спільних програм підготовки із Службою зайнятості та роботодавцями», — йдеться в урядовому повідомленні.

«Для підтримки людей з інвалідністю ми створюємо платформу для полегшення контакту роботодавця та потенційних працівників. Фокус полягає у доступності людини до робочих місць та соціально-культурних об’єктів», — зазначив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Один із пріоритетів програми діяльності Кабміну  розвиток реабілітаційних послуг для людей з інвалідністю та поступове їх розширення разом із забезпеченням принципу «гроші ходять за пацієнтом», переходом на часткову монетизацію технічних та інших засобів, а також підвищення рівня пенсійного забезпечення.

«Людина з інвалідністю не повинна бути ізольованою від суспільства, вона має отримувати гідний рівень утримання та догляду. А ті, хто хочуть працювати і стан здоров’я дозволяє, матимуть для цього всі можливості»,  додала Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що уряд схвалив законопроект щодо спрощення доступу до БВПД дітей та осіб з інвалідністю.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України