Газовий контракт з Росією: у Нафтогазі порахували доходи від транзиту

17:14, 2 января 2020
Доходи від транспортування газу значно перевищать витрати України на його організацію.
Газовий контракт з Росією: у Нафтогазі порахували доходи від транзиту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Плата за організацію транзиту територією України, яка вказана у контракті Газпрому і Нафтогазу, є конфіденційною інформацією. Про це написав виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Фейсбук.

Зокрема Вітренко наголосив, що інформація не підлягає поширенню, оскільки контракти є конфіденційними. Однак тарифи на транспортування газу встановив регулятор — Національна комісія (НКРЕКП). Ці тарифи, за словами Вітренка, є конкурентними.

Очільник Нафтогазу наголосив, що гарантовані доходи від транзиту складуть більше 7,2 млрд дол. за п’ять років. Ця сума, за його даними, значно перевищить витрати України на організацію транспортування.

«Враховуючи загальний обсяг гарантованих потужностей (65 млрд кубометрів на 2020 рік і потім по 40 млрд на наступні 4 роки; тобто 225 млрд кубометрів за 5 років), виходить, що за тисячу кубометрів наперед заброньованих потужностей Газпром заплатить щонайменше 32 дол.», — зауважив глава компанії.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Нафтогаз  та Газпром 30 грудня підписали новий контракт щодо транзиту газу терміном на 5 років. 

Також ми повідомляли, що Газпром і Нафтогаз підписали мирову угоду в інвестиційному арбітражі.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва