Комітет Ради розглядає питання про внесення змін щодо закупівлі ліків

17:00, 13 января 2020
На засіданні Комітету розглянуть також й інші питання.
Комітет Ради розглядає питання про внесення змін щодо закупівлі ліків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 13 січня, о 17:00 розпочалося засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Про це інформує прес-служба Ради.  

Порядок денний передбачає розгляд законопроектів:

  • про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються Особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я (р. №2538);
  • про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету (р. №2539);
  • про внесення змін до розділу ІХ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів та медичних виробів спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі (р. №2540).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що фармбізнес намагається дискредитувати законопроект №2089, який пропонує вирішити проблему із доступністю ліків.

Крім того, ми писали, що «Слуги народу» пропонують зміни до Цивільного та Господарського кодексів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва