Президент відкликав законопроект про децентралізацію

12:45, 16 января 2020
Володимир Зеленський направив проект закону №2598 на доопрацювання.
Президент відкликав законопроект про децентралізацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський вирішив відкликати поданий ним раніше проект закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» і скерувати його на доопрацювання. Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.

Як повідомляється, глава держави провів зустріч з представниками партії «Слуга народу», на якій обговорили питання, пов’язані із завершальним етапом реформи децентралізації.

«Учасники відзначили консенсус стосовно стратегічних завдань цієї реформи — створення в Україні системи спроможних місцевих громад. Розвиток місцевого самоврядування повинен поєднуватися з дієвими конституційними механізмами захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, а також конституційних прав і свобод громадян»,  сказано в повідомленні.

Однак усі присутні дійшли висновку, що внесення змін до Конституції стосовно реформи децентралізації потребує детального обговорення та консультацій з представниками всіх сторін.

«За результатами зустрічі Глава держави вирішив відкликати поданий ним раніше проект закону  «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» (реєстраційний номер 2598) і скерувати його на доопрацювання»,  повідомляє прес-служба ОП.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що відбулося з текстом законопроекту Президента про децентралізацію. 

Також ми писали, що Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування погодив доопрацьований текст президентського законопроекту №2598 «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

Окрім того, посольства Німеччини та Канади розкритикували можливі зміни до Конституції України щодо децентралізації. Зокрема, західні посольства заявили, що ця реформа не зміцнює права місцевих громад.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва