В РНБО скликали засідання щодо китайського коронавірусу

14:17, 27 января 2020
Українців закликають покинути територію Китаю.
В РНБО скликали засідання щодо китайського коронавірусу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За дорученням Президента Володимира Зеленського відбулося засідання РНБО, на якому обговорили ситуацію з новим коронавірусом з Китаю і організацією протиепідемічного захисту населення України. Про це повідомляє прес-служба Апарату РНБО.

Зокрема, буде посилено контроль над ситуацією з поширенням коронавірусу.

За результатами наради, Міністерству охорони здоров'я доручено реалізувати системне широке інформування громадськості про ситуацію з розповсюдження вірусу. МОЗ продовжить поширювати рекомендації про ознаки захворювання, заходи щодо його попередження та лікування. Також планується випускати щоденний інформаційний бюлетень про ситуацію з поширенням коронавірусу у світі та в Україні.

Мінфіну доручено за необхідності передбачити додаткові витрати на забезпечення лікувальних закладів необхідними медичними препаратами й обладнанням.

Посольство України в Китаї має закликати українців покинути територію країни.

МЗС рекомендуватиме українським громадянам утримуватися від відвідування Китаю найближчим часом.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що перевіряють три випадки з підозрою на коронавірус, але напередодні запевнили Президента, що в Україні випадків цього захворювання не зафіксовано.

За останніми даними, кількість загиблих у Китаї від пневмонії, викликаної новим типом коронавірусу, досягла 80 осіб. Вірус виявлений у 2794 осіб.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в апараті Ради національної безпеки і оборони України створено оперативну групу з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно розповсюдження нового коронавірусу. 

Також ми писали, чи може смертельний вірус з Китаю потрапити в Україну.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області