Милованов розповів про досягнення в аграрній сфері

10:58, 6 февраля 2020
В уряді запустили механізм реєстрації сімейних фермерських господарств як фізичних осіб — підприємців, а також вирішили створити Фонд часткового гарантування кредитів.
Милованов розповів про досягнення в аграрній сфері
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 5 лютого, Кабінет міністрів ухвалив створити Фонд часткового гарантування кредитів. Він спростить отримання кредитів дрібними фермерами, які не мають кредитної історії. Також вирішено запустити механізм реєстрації сімейних фермерських господарств як фізичних осіб підприємців. Тепер вони можуть обирати спрощену систему оподаткування — єдиний податок (4 група). Про ці та інші досягнення в аграрній сфері розповів у Facebook міністр економіки Тимофій Милованов.

«Поки усі готуються до «земельної ночі» у Верховній Раді, про те, що ми зробили у аграрній сфері.

Тільки за вчора:

На уряді вирішили створити Фонд часткового гарантування кредитів. Фонд спростить отримання кредитів дрібним фермерам, які не мають кредитної історії. Це означає, що дрібні фермери зможуть взяти кредити на більш вигідних умовах, а відтак  пришвидшити розвиток свого бізнесу.

Профільний комітет ВРУ підтримав два важливі законопроекти. Вони наближують наш агросектор до міжнародних стандартів. Мова про сертифікацію насіння та поводження з пестицидами і агрохімікатами. Здається, це щось незначне. Але у комплексі із іншими кроками, вони роблять наш агросектор більш конкурентоспроможним на міжнародних ринках.

І кілька більш масштабних здобутків  що ми зробили для того, аби агросектор міг зростати, створювати нові робочі місця та заробляти.

Ми запустили механізм реєстрації сімейних фермерських господарств як фізичних осіб підприємців. Тепер вони можуть обирати спрощену систему оподаткування  єдиний податок 4 група. Йдеться про 3,9 млн особистих селянських господарств  а це дуже потужна частина усього агро. У 2018 році вони виробили 41 відсоток валової продукції сільського господарства. Тож тепер вони можуть легалізуватися як сільськогосподарські виробники та отримувати з державного бюджету компенсацію за сплачений єдиний соціальний внесок. Виплати стартують вже цього року. На компенсацію планується виділити 50 млн. грн.

Ми провели інтеграцію усіх кадастрів природних ресурсів  тепер маємо прозору інформаційну систему усіх земель України. Раніше, аби отримати інформацію з кадастру потрібно було фізично один раз їхати в управління, щоб подати запит, другий  за відповіддю. Зараз є "єдине інформаційне вікно" для бізнесу та людей.

Ми активно розширювало коло торгових партнерів України і відкрили низку ринків для СГ продукції: меду, яловичини, м'яса птиці, яєць, екзотичної птиці, ріпакового шроту.

А ще держава надавала СГ виробниками підтримку  загальна сума у 2019 році склала майже 4,4 млрд грн. Наприкінці року ми спільними зусиллями Уряду та Нацбанку зробили майже неможливе  розблокували та провели платежів майже на 1 млрд грн практично у ручному режимі, адже то був кінець року і усі банківські операції мали би зупинитися.

Завтра важливий день. Він може увійти в історію сучасної України як день, коли українці нарешті стануть повноправними власниками своєї землі», — розповів Милованов.

 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Милованов розповів, як перезавантажать інститут інтелектуальної власності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва