Підпал машини кореспондентки у Львові: у справі є нові подробиці

09:57, 11 февраля 2020
Серед підозрюваних — працівник поліції.
Підпал машини кореспондентки у Львові: у справі є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура спільно зі співробітниками Служби безпеки України встановили осіб, які можуть бути причетні по підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук у середмісті Львова. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора.

Так, силовики повідомили про підозру ймовірному замовнику, пособнику і підбурювачу підпалу автомобіля. Серед підозрюваних - працівник поліції.

«За процесуального керівництва прокуратури Львівської області повідомили про підозру ймовірному замовнику, пособнику і підбурювачу підпалу автомобіля львівської кореспондентки "Радіо Свобода», - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, у вчиненні вказаного злочину підозрюється раніше судимий львів’янин, відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці. Окрім того, на думку слідства, до вчинення вказаного злочину, ймовірно, причетний працівник Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, який у змові з ініціатором, підшукував виконавця, підбурював його до вчинення злочину та передавав кошти за виконану «роботу». Йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в розшук.

Наразі вирішується питання про скерування до суду клопотання про обрання ймовірному замовнику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а працівнику поліції - клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду з метою розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Попередня правова кваліфікація вказаного злочину за ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) КК України. Слідчі дії у вказаному кримінальному провадженні здійснювали прокурори спільно зі слідчими та оперативними працівниками управління СБУ у Львівській області.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Харківській області напали на знімальну групу телеканалу.

Також в Миколаєві невідомі жорстоко побили журналіста.

А ще одесит розбив кувалдою автомобіль і напав на журналістів.

Додамо, що поліція затримала одного з підозрюваних у підпалі авто журналістки у Львові.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України