Цифровізація: Україна та ЄС підписали важливу угоду

21:02, 11 февраля 2020
Олексій Гончарук вважає, що цифровізація — це важливий крок у подоланні корупції в Україні.
Цифровізація: Україна та ЄС підписали важливу угоду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 11 лютого, Кабінет міністрів та Європейський Союз підписали нову Програму підтримки електронного урядування та цифрової економіки в Україні на 25 млн євро. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у Facebook.

«Щойно Уряд та ЄС підписали нову Програму підтримки електронного урядування та цифрової економіки в Україні на 25 млн євро.

Цифровізація — це важливий крок у подоланні корупції в Україні. Тож нова Програма — це необхідна міжнародна технічна допомога на підтримку проектів із цифровізації.

Окрім цього, обговорив з Олівером Варгеї, Комісаром ЄС з політики сусідства та переговорів, пріоритети співпраці України та ЄС на 2020 рік.

Один із пріорітетів — «промисловий безвіз» із Євросоюзом. Ми очікуємо приїзду попередньої оціночної місії для старту перемовин.

Також важливою є Угода про «Спільний авіаційний простір», яка встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносини у сфері авіації. Прогрес у перемовинах щодо Угоди став можливим внаслідок Брекзіту. Ми зацікавлені у дедалі більшому залученні ЄС до розробки та впровадження реформ в Україні.

Зокрема, ми активно співпрацюємо з ЄС у підготовці до Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 7 липня в Вільнюсі», — повідомив Гончарук.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мін’юст розпочав оцифровування процесів виконання судових рішень.

Також повідомлялося, як користуватися паспортом у смартфоні. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва