У ДПС пояснили зміни у порядку збору й обліку Єдиного соціального внеску

15:18, 13 февраля 2020
Тепер не підлягають оскарженню зобов’язання зі сплати ЄСВ, самостійно визначені платником.
У ДПС пояснили зміни у порядку збору й обліку Єдиного соціального внеску
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 лютого 2020 року набрав чинності закон України №440-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи».

Серед законодавчих актів, до яких цим законом вносяться зміни, є й закон України №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Як зазначає прес-служба Державної податкової служби, головними новаціями є те, що тепер не підлягають оскарженню зобов’язання зі сплати ЄСВ, самостійно визначені платником.

Якщо платник ЄСВ протягом десяти календарних днів з дня отримання вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з податковим органом шляхом оскарження в адміністративному або в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти календарних днів з дня отримання узгодженої вимоги, податковий орган надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби узгоджену вимогу про сплату недоїмки в електронній формі (до початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державна податкова служба зменшила кількість позапланових перевірок майже на третину та більше сконцентрувалась на ризикових платниках.

Також ДПС та СБУ активізують співпрацю у боротьбі з відмиванням грошей.

Крім того, Державна податкова служба України розвінчала найгарячіші фейки тижня.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України