У Києві збираються суттєво оновити Голосіївський парк, відео

07:05, 19 февраля 2020
Ремонт парку передбачає максимальне збереження унікального ландшафту.
У Києві збираються суттєво оновити Голосіївський парк, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У «Київзеленбуді» оголосили про початок обговорення передпроектних концептуальних архітектурних рішень щодо капітального ремонту Голосіївського парку імені Максима Рильського, передає «Вечірній Київ». Обговорення повинно завершитись 1 березня.

Голосіївський парк імені Максима Рильського є частиною національного природного парку «Голосіївський». І капітальний ремонт парку передбачає максимальне збереження унікального ландшафту, зелених насаджень, флори та фауни. У концепції передбачено оновлення території на загальній площі 125,7 га у декілька черг.

У першу чергу капремонту входить територія, що йде від метро «Голосіївська». Зокрема, буде організовано вхідну групу  після відкриття станції метрополітену потік людей розподілився, і це слід було врахувати. Також передбачено доброустрій території навколо озера з фудкортом вздовж набережної, влаштування фонтану, створення на загальній площі 8353 кв. м масштабного дитячого ігрового містечка зі спортивною зоною розрахованого на різні вікові групи.

На наступні черги заплановано сучасний спортивний майданчик із громадськими вбиральнями та водограєм, який розташується на 5300 кв. м, оглядовий майданчик площею 80 кв. м. Для пішохідних прогулянок передбачено створити маршрут з дерев’яними містками. Для активного відпочинку планується збудувати скейт-парк. Враховуючи велику площу парку, заплановано кілька паркувальних майданчиків для автомобілів та велосипедів, а також автопарковка з пунктами зарядки електрокарів. Концепцією запропоновано розглянути можливість реалізації туристично привабливих інвестпроектів — станції канатної дороги та театру на два зали.

У «Київзеленбуді» зазначили, що всі пропозиції будуть враховані при розробці безпосереднього проекту капітального ремонту Голосіївського парку імені Максима Рильського. Також при розробці концепції враховано пропозиції експертної групи, Голосіївської РДА, місцевих депутатів, адміністрації національного природного парку «Голосіївський», оскільки парк імені Максима Рильського є частиною НПП.

Концепція була підготовлена ТОВ «БАДЕ» на замовлення КО «Київзеленбуд».

У «Зеленбуді» також зазначили, що роботи з розчищення Оріхуватських ставків відбуватимуться окремо на замовлення КП УЗН Голосіївського району.

Яким бачать оновлений парк розробники, дивіться у відеопрезентації:

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що з 18 лютого розпочалися роботи з ремонту всіх ескалаторів на станції «Майдан Незалежності».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду