Зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить — Зеленський

10:40, 20 февраля 2020
Декількох громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки в них була трохи підвищена температура.
Зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить — Зеленський
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі запевнив, що Україна вживає безпрецедентні заходи безпеки щодо недопущення проникнення коронавірусу.

«Літак з нашими громадянами та громадянами інших країн, яких ми евакуювали з Уханя, приземлився в Україні. Було складно з погодою  довелося спершу посадити його в Борисполі. Він дозаправиться та полетить у місце призначення — до аеропорту в Харкові.

Заходи безпеки  безпрецедентні. Зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить. Декількох громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки у них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки. Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у Президента».

Крім того, Володимир Зеленський навів приклад евакуації французів з Уханя.

«Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома.

На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів  люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони — майже як діти.

Українець завжди залишається українцем. Тимчасове перебування в Ухані або еміграція до Канади не робить його чужим для своєї країни. Розумію: стара політика протягом десятків років робила звичним ділити українців на «правильних» і «неправильних». Але ця епоха скінчилася. Ми будемо боротися за кожного українця, який опинився у біді,  де б він не перебував. Рятувати, евакуювати, обмінювати. Україна не здаватиме своїх. Такою буде державна політика  я це гарантую. Але такою ж самою має бути й реакція суспільства  я на це дуже сподіваюся», — наголосив глава держави.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що відбулася евакуація до 50 українців і близько 36 іноземців із країн, які звернулися з запитом допомогти евакуювати їхніх громадян. Усі члени екіпажу та супроводжуючі також пройдуть карантин. Транспорт буде дезінфікований. 

Окрім того, приміщення з евакуйованими будуть посилені — буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді