Контрабанда тютюну: у Чернівцях на хабарі «погоріли» посадовці  ДПС

19:00, 18 марта 2020
Службовці отримували хабарі за безперешкодне переміщення тютюну з України до Румунії.
Контрабанда тютюну: у Чернівцях на хабарі «погоріли» посадовці  ДПС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду скеровано обвинувальні акти відносно начальника одного з відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону Держприкордонслужби України та його заступника. Посадовці обвинувачуються у наданні та одержанні неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Про це інформує прес-служба Державного бюро розслідувань.

Зокрема, слідством встановлено, що прикордонники через підлеглих одержували хабар від громадян, які переміщували тютюнові вироби через державний кордон України до Румунії поза межами пункту пропуску. Отримані незаконним шляхом кошти посадовці ділили між собою.

14 вересня 2019 року військовослужбовців було затримано під час одержання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 1500 євро в порядку ст. 208 КПК.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що детективи викрили очільницю регіональної ДПС на наданні 25 тисяч доларів прокурорам за невтручання у протиправну діяльність співробітників ДПС.

Також ДБР розслідує справу щодо інспектора ДПС, який пропонував 20 тис. грн своєму керівнику, щоб той не переводив службовця в інше місце. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва