Особливості роботи адвоката під час карантину: звернення НААУ до Комітету Ради

15:33, 30 марта 2020
Національна асоціація адвокатів України пропонує врахувати особливості карантину у процесуальних обов’язках захисників.
Особливості роботи адвоката під час карантину: звернення НААУ до Комітету Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Якщо в судове засідання з поважних причин не прибув за повідомленням захисник у кримінальному провадженні, де участь захисника є обов’язковою, слідчий суддя, суд відкладає судовий розгляд, визначає дату, час та місце проведення нового засідання і вживає заходів до прибуття їх до суду. Відповідне звернення опублікували на сайті НААУ.

Такою нормою пропонують доповнити КПК в рамках внесення змін законопроектом  №3276 про внесення зміни до розділу XI «Перехідні положення» Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та розгляду окремих питань під час судового провадження на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID 19).

Відповідний лист до Комітету ВР з питань правової політики надіслали голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова та голова комітету НААУ з питань безоплатгної правової допомоги Олександр Дроздов.

Олександр Дроздов звернув увагу на те, що у разі неприбуття захисника з поважних причин (наприклад, хвороба або неможливість прибути до суду у зв’язку з транспортними обмеженнями під час карантину) неврегульована поведінка судді. «Нехтування цим може призвести до порушень як конституційних вимог про те, що життя та здоров’я людини є найвищою цінністю та про право вільного захисника своїх прав, так і до порушення конвенційних основоположних прав і свобод людини)», - зауважив він.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, на що необхідно звернути увагу представникам бізнесу в умовах карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області