Справи Майдану та вбивство Гандзюк: у Офісі Генпрокурора повідомили важливі деталі

20:50, 4 апреля 2020
Генеральний прокурор та її заступники поінформували представників Європейського Союзу про хід розслідувань.
Справи Майдану та вбивство Гандзюк: у Офісі Генпрокурора повідомили важливі деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 3 квітня, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася з представниками Європейського Союзу в Україні – Послом Європейського Союзу, Головою представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом та Головою Консультативної місії ЄС в Україні Антті Хартікайненом, повідомляє офіційний сайт ОГП.

Генеральний прокурор та її заступники поінформували представників Європейського Союзу про хід розслідувань у резонансних кримінальних провадженнях.

Ірина Венедіктова окреслила чітку позицію Офісу Генерального прокурора щодо необхідності якнайшвидшого завершення розслідування проваджень, до яких прикута увага суспільства. Зокрема, йшлося про справи Майдану та напади на Катерину Гандзюк.

Заступник Генерального прокурора Андрій Любович повідомив, що Офіс Генерального прокурора тісно співпрацює у справах Майдану зі слідством і надає усю необхідну допомогу для завершення розслідування та отримання судових рішень у кожній конкретній справі. Наразі складений план проведення слідчих експериментів із застосуванням спецтехніки та 3-D фіксації.

Заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко поінформував про позитивні зрушення у кримінальному провадженні щодо нападів на Катерину Гандзюк – продовжено тримання під вартою одного з підозрюваних і строки розслідування кримінального провадження Також наразі правоохоронці системно відпрацьовують епізоди діяльності злочинних груп на території Херсонської області, які виявляла у своїй діяльності активістка.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Ірина Венедіктова висловила думку, що престиж прокуратури повернеться тільки за умови відновлення класичних чинів прокурорів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді