Реформа органів прокуратури продовжиться на законних засадах – Ірина Венедіктова

14:30, 4 апреля 2020
Ірина Венедіктова наголосила на необхідності якнайшвидшого завершення розслідування проваджень щодо Майдану та нападу на Катерину Гандзюк.
Реформа органів прокуратури продовжиться на законних засадах – Ірина Венедіктова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 3 квітня, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася з представниками ЄС в Україні – Послом Європейського Союзу, Головою представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом та Головою Консультативної місії ЄС в Україні Антті Хартікайненом. Про це повідомляє прес-служба ОГП.

Під час зустрічі обговорювалась реформа органів прокуратури. Мова йшла, зокрема, про впровадження проекту електронного кримінального провадження eCase, а також розслідування резонансних кримінальних проваджень.

«Моя позиція щодо реформи органів прокуратури – незмінна. Я голосувала за неї як народний депутат і я підтримую її продовження як Генеральний прокурор, втім ми маємо виправити деякі прорахунки», - зазначила Ірина Венедіктова.

Реформа триває за планом і 71 кандидат на посади у Офісі Генерального прокурора вже найближчим часом розпочне навчання у Тренінговому центрі прокурорів.  

Ірина Венедіктова відмітила, що що не приймала жодних адміністративних рішень щодо складу або роботи кадрових комісій і щойно вони передадуть документи про закінчення перших двох етапів атестації регіональних прокурорів – реформа зможе рухатися далі.

Під час обговорення впровадження системи електронного кримінального провадження Ірина Венедіктова повідомила, що старт пілотного проекту із її запровадження заплановано вже на 30 квітня 2020 року.

«Після тестування системи на базі НАБУ, САП та Вищого антикорупційного суду можна буде зробити висновки щодо її подальшого використання та можливості розширення на всі правоохоронні органи. У питаннях реформування необхідно рухатися поступово, крок за кроком», - зауважила Генеральний прокурор.

Заступник Генерального прокурора Андрій Любович повідомив, що у справах Майдану наразі складений план проведення слідчих експериментів із застосуванням спецтехніки та 3-D фіксації.

Заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко поінформував про позитивні зрушення у кримінальному провадженні щодо нападів на Катерину Гандзюк – продовжено тримання під вартою одного з підозрюваних і строки розслідування кримінального провадження

Голова Консультативної місії ЄС в Україні Антті Хартікайнен запевнив, що Україна може розраховувати на підтримку та допомогу Європейського Союзу.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Ірина Венедіктова висловила думку, що престиж прокуратури повернеться тільки за умови відновлення класичних чинів прокурорів. 

Також ми писали, що приміщення Національної академії прокуратури буде використовуватися для боротьби з коронавірусом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду