Стало відомо, скільки коштів надійшло до бюджету Києва за порушення правил карантину

18:55, 7 апреля 2020
Станом на 7 квітня складено 574 адміністративні протоколи на порушників обмежувальних заходів.
Стало відомо, скільки коштів надійшло до бюджету Києва за порушення правил карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Поліція Києва склала вже 574 адміністративних протоколи на порушників обмежувальних заходів. За першими п’яти до бюджету стягнуто 91 800 гривень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-брифінгу.

«Також порушили одне кримінальне провадження за поставлення особи в небезпеку зараження вірусом. Та три кримінальних провадження за порушення карантинних обмежень», – наголосив мер Києва.

Віталій Кличко повідомив, що в місті працює Моніторинговий центр з протидії поширенню COVID-19, створений міською владою. До групи ризику, що контролює центр, увійшли майже 40 тисяч жителів столиці. Здебільшого це ті, хто прибув з країн із великим розповсюдженням вірусу, та жителі, що мали контакт з хворими.

«На сьогодні моніторинговий центр вже здійснив майже півтори тисячі результативних контактів для отримання інформації – дзвінків та опитувань про самопочуття, перебування в самоізоляції, про контакти за останні дні. Далі фахівці центру надають рекомендації або необхідну допомогу. Зокрема, й емоційну підтримку чи психологічну допомогу. Важливий аспект роботи центру – моніторинг дотримання визначеними категоріями правил самоізоляції або обсервації. Ті, хто відмовляється йти на контакт з центром, 100% матимуть справу з правоохоронцями», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що інформація про киян, які перебувають у базі моніторингового центру, захищена, та не потрапить у відкритий доступ.

«Це щодо тих псевдо-списків, що сьогодні «гуляють» мережею», – спростував Віталій Кличко. 

Він також додав, що Моніторинговий центр у своїй роботі використовує досвід роботи подібних центрів у Сінгапурі та Сеулі. І працює, щоб, визначивши групи ризику та їх контакти, максимально упередити поширення захворювання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що МОЗ повідомило про масові тестування українців.

Крім того, Кабмін посилив карантинні заходи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва