Справи Майдану: повідомлено про підозру правоохоронцю

11:16, 8 апреля 2020
Правоохоронець обіймав посаду старшого слідчого одного з відділів районного управління ГУ МВС України в м. Києві.
Справи Майдану: повідомлено про підозру правоохоронцю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за погодженням з Офісом Генерального прокурора, 7 квітня повідомили про підозру керівнику слідчого відділення одного з районних управлінь ГУ Національної поліції України в місті Києві. Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

На момент скоєння злочину він обіймав посаду старшого слідчого одного з відділів районного управління ГУ МВС України в м. Києві.

Правоохоронець підозрюється у вчиненні злочинів, а саме:

  • незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ст. 340 Кримінального кодексу України);
  • складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України);
  • перевищені влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України);
  • завідомо незаконному затриманні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу України);
  • притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному зі штучним створенням доказів (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що підозрюваний за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення правопорушення здійснив службове підроблення, незаконно затримав і вручив повідомлення про підозру у організації масових заворушень, що призвели до тяжких наслідків, одному з учасників акцій протесту. Згодом, підозрюваний безпідставно подав до одного з районних судів міста Києва клопотання про обрання відносно потерпілого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі вирішується питання щодо вручення підозрюваному клопотань про застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що стали відомі деталі щодо особи, яка підозрюється у катуванні мітингувальників.  

Також ми писали, що 20 березня за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, слідчими ДБР повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві у незаконному перешкоджанні проведенню 30 листопада 2013 року мирних зборів громадян на Майдані Незалежності в м. Києві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України