Антикорсуд пом'якшив запобіжний захід екс-міністру Юрію Гримчаку

17:04, 9 апреля 2020
Колишній міністр з питань тимчасово окупованих територій  підозрюється у хабарництві.
Антикорсуд пом'якшив запобіжний захід екс-міністру Юрію Гримчаку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд пом'якшив міру запобіжного заходу колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку. Про це інформує прес-центр ВАКС.

«Сьогодні, 9 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора щодо продовження запобіжного заходу екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Так, його цілодобовий домашній арешт змінений на нічний — із 22:00 до 6:00», — сказано в повідомленні.

Зокрема, підозрюваному Юрію Гримчаку також продовжено строк дії обов’язків на шістдесят днів — до 12 червня 2020 року включно. Колишній заступник МінТОТ зобов’язаний прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним їхнім викликом та вимогою; утримуватися від спілкування із підозрюваним та свідками; здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, він підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 190, частиною четвертою статті 27 частиною другою статті 15 частиною третьою статті 369, частиною четвертою статті 27 частиною другою статті 15 частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.

Підозрюваного та його «помічника» затримали правоохоронні органи у серпні минулого року в справі про вимагання $1,1 млн неправомірної вигоди. 

«Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС зменшив розмір застави екс-посадовцю Гримчаку

У січні ВАКС звільнив Юрія Гримчака з-під арешту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва