ЄС прийняв рішення надати Україні безпрецедентні кошти для боротьби з коронавірусом

14:10, 22 апреля 2020
Європейський Союз вирішив надати Україні 1,2 млрд євро.
ЄС прийняв рішення надати Україні безпрецедентні кошти для боротьби з коронавірусом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україні буде виділено 1 мільярд 200 мільйонів євро підтримки для боротьби з COVID-19. Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента України.

«Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС – це не лише вияв солідарності у важкі часи. Це свідчення, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір. Адже справжні друзі пізнаються в біді», – сказав Володимир Зеленський.

Кошти ЄС допоможуть гарантувати макроекономічну стабільність України. Держава зможе звільнити додаткові ресурси для захисту громадян та пом’якшення негативних наслідків пандемії для людей.

Всього Євросоюз виділить близько 3 мільярдів євро десятьом країнам. Наступна після України держава, що отримає таку допомогу, – Туніс, якому ЄС надасть 600 млн євро.

Але спочатку таку пропозицію Єврокомісії мають схвалити Європейський парламент та Рада ЄС. Єврокомісія розраховує на швидке схвалення, з огляду на нагальність проблеми. Як і у випадку зі звичайною макрофінансовою допомогою ЄС, транші залежатимуть також від задовільного прогресу країни-партнера у виконанні програми МВФ та використанні коштів фонду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що лідери ЄС дали роз’яснення, коли відновиться робота Шенгенської зони після коронавірусу.

З тим як Чехія виходить з карантину, можна ознайомитися за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва