Життя в умовах пандемії: Шмигаль разповів про «три сценарії»

19:48, 28 апреля 2020
На думку прем’єр-міністра, поступове зняття обмежень, які були введені через коронавірус, дасть можливість постійно контролювати ситуацію з захворюваністю в Україні.
Життя в умовах пандемії: Шмигаль разповів про «три сценарії»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що поступове зняття обмежень, які були введені через коронавірус, дасть можливість постійно контролювати ситуацію з захворюваністю в Україні. За його словами, він усвідомлює відповідальність влади за життя і здоров'я українців. Про це він написав у Facebook.

 «Мені пишуть численні дописи та листи з проханням пришвидшити процес виходу України з карантину.

Цілком розумію причини звернень. Але я також усвідомлюю відповідальність влади за життя та здоров’я українців. Адже на початку травня ми очікуємо пік захворювання, який маємо успішно пройти, щоби почати процес послаблення обмежень.

У світі існує три сценарії, як жити далі в умовах пандемії.

Перший — це йти жорстким шляхом. Залишати все закритим, як це робить Сінгапур або Туреччина. На період священного для мусульман Рамадану турецька влада запроваджує комендантську годину на вихідних, дозволяючи виходити в найближчі магазини лише з 9 до 14 години. Такий сценарій точно не для нас.

Другий варіант — ліберальний. Повернутися до звичного життя та відкрити всі заклади. Піти за прикладом Швеції. Однак наразі у Швеції виявлено понад 18 600 випадків захворювань та зафіксовано більш ніж 2 100 смертей. Тобто, летальність становить понад 11%. Це вп’ятеро вище, ніж наразі в Україні.

І третій сценарій — це не обирати між здоров’ям та економікою, а запускати адаптивний карантин із переходом до нових соціальних норм життя, як це робить більшість країн, зокрема Чехія та Польща, динаміка захворювань яких схожа на ситуацію в Україні. Поступове зняття обмежень дасть нам змогу постійно контролювати ситуацію із захворюваністю та в разі спалахів оперативно їх локалізовувати», – написав Шмигаль.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про план уряду щодо виходу з карантину

Також ми розповідали, коли розпочне роботу столичний бізнес та відкриється транспорт.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська