Тендерні хабарі: посадовець вимагав від директора підприємства неправомірну вигоду

21:00, 6 мая 2020
Посадовець, будучи членом тендерного комітету сільради, вимагав від директора підприємства неправомірну вигоду у сумі 640 тисяч гривень.
Тендерні хабарі: посадовець вимагав від директора підприємства неправомірну вигоду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Дніпропетровською місцевою прокуратурою №3 спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань та Нацполіції в області 5 травня 2020 року під час одержання частини хабара у сумі 320 тис грн викрито та затримано начальника одного з відділів Новоолександрівської сільської ради. Про це повідомляє Офіс Генерального Прокурора.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.4 ст.368 КК України).

За даними слідства, посадовець, будучи членом тендерного комітету сільради, вимагав від директора підприємства неправомірну вигоду у сумі 640 тис грн. За таку суму керівник відділу обіцяв не перешкоджати у визнанні підприємця переможцем процедури державних закупівель та сприяти укладенню договору на виконання робіт з реконструкції будівлі школи за бюджетні кошти.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» інформувала, що Антикорупційний суд розпочав розгляд справи екс-судді з Луганської області

Окрім того, ВАКС розгляне справу судді з Одещини, який підозрюється у вимаганні хабара у сумі 570 тис. грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва