В Україні готові до запуску інституту кримінальних проступків

11:50, 21 мая 2020
«Ми зараз до цього активно готуємось, щоб він запрацював вчасно, з 1 липня 2020 року», — заявила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.
В Україні готові до запуску інституту кримінальних проступків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч Генерального прокурора Ірини Венедіктової з народними депутатами України — членами Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності та представниками Нацполіції, Державного бюро розслідувань, Державної фіскальної служби, передає прес-служба ОГП.

Під час заходу учасники обговорили стан готовності до запровадження інституту кримінальних проступків та механізмів їх розслідування у формі дізнання, а також поточний стан реформування органів прокуратури.

«Ми продовжуємо розпочату реформу прокуратури, однак рухаємося далі виважено, із залученням міжнародних партнерів, щоб таки досягти мети і побудувати інституцію за найвищими світовими стандартами. Вже почав роботу Тренінговий центр прокурорів, який, зокрема, допоможе нам підготувати фахівців до запуску інституту кримінальних проступків. Ми зараз до цього активно готуємось, щоб він запрацював вчасно, з 1 липня 2020 року», — заявила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Фахівці Офісу Генпрокурора розповіли, що нині тривають технічні роботи з впровадження кримінальних проступків у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, які складаються із процесуальної та аналітичної складової. Це дасть можливість забезпечити безперервну роботу у ЄРДР понад 30 тисячам користувачів. Також зараз відбувається приведення у відповідність законодавчих та нормативно-правових актів.

Окрема увага під час обговорення була приділена питанням тестування та навчання працівників правоохоронних органів, які виконуватимуть повноваження дізнавачів. Також було акцентовано на необхідності внесення змін та формування нових штатних розписів у правоохоронних органах, обумовлених запровадженням інституту кримінальних проступків.

Представники профільного Комітету ВРУ наголосили на необхідності вчасного запуску інституту кримінальних проступків. Практичне його застосування сприятиме забезпеченню швидкого розслідування кримінальних правопорушень невеликої тяжкості та зменшенню навантаження на слідчих органів досудового розслідування.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Генеральній прокуратурі відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи з опрацювання проблемних питань упровадження інституту кримінальних проступків у практичну діяльність органів досудового розслідування. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва