Привласнили понад 19 мільйонів за невиконані будівельні роботи: військова прокуратура викрила злочинну групу

18:15, 30 мая 2020
Командир військової частини через службову недбалість допустив мільйонні збитки.
Привласнили понад 19 мільйонів за невиконані будівельні роботи: військова прокуратура викрила злочинну групу
Фото: www.gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України викрито злочинну групу з п‘яти осіб, яка привласнила понад 19 млн грн бюджетних коштів, а також командира військової частини, який через службову недбалість допустив збитки. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, у грудні 2017 року під час капітального будівництва дорожньої мережі охоронного периметру технічної території однієї з військових частин, дислокованої на Вінниччині, керівник приватного товариства, його власник та фізична особа-підприємець спільно з двома пособниками скориставшись службовою недбалістю командира частини, який мав контролювати хід виконання робіт, завищили обсяги та вартість виконаних робіт. Підробивши офіційні документи, підозрювані привласнили 3,2 млн грн, які були їм перераховані  військовою частиною.

Крім цього, упродовж червня-липня 2019 року командир військової частини оплатив їм ще понад 15,9 млн грн бюджетних коштів в якості передоплати за фактично не виконані роботи.

Учасники злочинної групи в подальшому здійснили низку фінансових операцій з метою легалізації отриманих коштів через фізичних осіб-підприємців, діяльність яких згодом було припинено.

Військові прокурори спільно зі слідчими ДБР повідомили про підозру організатору злочинної групи, одному із виконавців та двом пособникам у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 209 КК України). Ще одному із виконавців повідомлено про підозру у привласненні майна та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 ККУ).

Командиру військової частини, повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 КК України).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Львівщині військові розкрадали авіатехніку ЗСУ

А на Київщині військові розпродали армійське паливо на 10 млн грн

Також ми повідомляли, що ДБР повідомило про підозру підряднику, який нажився на будівництві казарм для ЗСУ

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва