У ОГП розпочався другий етап стажування кандидатів на посаду прокурора

14:28, 1 июня 2020
Стажування проходить безпосередньо в структурних підрозділах Офісу Генерального прокурора.
У ОГП розпочався другий етап стажування кандидатів на посаду прокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 1 червня, розпочалося стажування 70 кандидатів з-поза системи прокуратури, які пройшли добір на посади прокурорів в Офісі Генпрокурора. Привітала майбутніх прокурорів із початком практичної підготовки до роботи Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає офіційний сайт ОГП.

«Ви наш перший добір з-поза системи. Як людина, яка не з органів прокуратури, яка прокурор вже трошки більше двох місяців, хочу сказати, що вам буде важко. Хочу побажати вам натхнення та не розчаруватися в тому векторі руху, який ви обрали. Нові люди зараз дуже потрібні, адже навантаження на прокурорів шалене. Набирайтесь терпіння і сил, тому що перший час буде складним. Але ви знаєте, на що йдете. Тому я в вас вірю, сподіваюсь, що ви всі залишитесь в Офісі Генерального прокурора», — зазначила Ірина Венедіктова.

Юристи з-поза системи прокуратури вперше отримали можливість потрапити на роботу одразу в Офіс Генерального прокурора. Для участі в доборі подали документи 1597 кандидатів, які вирішили спробувати свої сили. 1247 - було допущено до іспитів. Вони пройшли три етапи добору: тестування на знання законодавства, тестування на загальні здібності та навички, а також співбесіду з виконанням практичного завдання.

За результатами трьох етапів добору 71 кандидат був допущенний до першого етапу стажування – теоретичної (первинної) підготовки на базі Тренінгового центру прокурорів України. Нині стартував другий – стажування безпосередньо в структурних підрозділах Офісу Генерального прокурора.

Після завершення стажування в Офісі Генерального прокурора буде сформовано остаточний рейтинг, відповідно до якого кандидати обиратимуть посади. Рейтинг формуватиметься шляхом додавання балів, отриманих кандидатами за результатами складання іспитів. Кандидат, який займає вище місце в рейтингу, має переважне право на зайняття вакантної посади прокурора. У разі отримання кількома кандидатами однакової кількості балів переважне право на зайняття вакантної посади має кандидат із більшим стажем роботи в галузі права.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 13 березня прийняті рішення за результатами проведення співбесіди.

Також Офіс Генпрокурора відповів на головні питання щодо добору прокурорів на вакантні посади в ОГП.

А ще  Офіс Генпрокурора оприлюднив результати тестування прокурорів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси