Валютний хабар за землю: ДБР затримало депутата Запорізької міської ради

19:07, 3 июня 2020
Чиновник вимагав від громадянина 12 000 доларів.
Валютний хабар за землю: ДБР затримало депутата Запорізької міської ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали депутата Запорізької міської ради, після одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3  ст. 368 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Як встановило слідство, депутат Запорізької міської ради, перебуваючи у статусі одного з керівників постійної депутатської комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури і земельних відносин, вимагав від громадянина 12 000 доларів США. За гроші він обіцяв надати позитивний висновок земельної комісії та сприяти відведенню у власність земельної ділянки на території міста Запоріжжя.

Так, 2 червня 2020 року слідчі ДБР затримали депутата в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після одержання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 243 000 гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що адвокат, який підбурював надати хабар поліцейському, постане перед судом. 

А У Дніпропетровській області судитимуть посадовицю Держекоінспекції, яка «закрила очі» на порушення законодавства за ₴20 000. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде